DGR Cluj-Napoca – Prima ediție 2016

DGR Cluj-Napoca - Prima ediție 2016 a început cu pași mici dar siguri. Deși numărul gentleman-ilor nu a fost unul foarte mare am reușit să ne strângem 16 domni motocicliști și câteva domnișoare. Având în vedere faptul că acest eveniment a fost anunțat destul de târziu în Cluj-Napoca cred ca are un potențial mare pentru anul viitor. Așa cum toate au un început întâlnirea a avut loc la poligonul moto SSL Cluj situat în parcarea POLUS CENTER.

Ajuns puțin mai repede am fost plăcut surprins să văd că prietenii de la școala de șoferi SSL Cluj erau și duminica prezenți în poligon. Deși iși pregateau motocicletele pentru saptamâna care urma și-au facut timp pentru noi și am fost întâmpinați cu muzică, răcoritoare, o poveste și cu un nou gentleman înscris la plimbarea care urma să aibe loc.

dgr16cluj-9-copy


001dgrcluj-napocaÎn jurul orei 13:00 deja gentleman-ii erau prezenți călare pe motoarele lor classice. Totul a început cu un discurs care a descris motivul pentru care Mark Hawwa a creat acest eveniment global, de unde a pornit aceasta idee și cel mai important: pentru ce anume se strâng donațiile. Discursul a fost ținut de Csongor Csorvasi - organizatorul acestui eveniment caritabil la Cluj-Napoca.

Pe parcursul discursul am fost informați despre traseul care urma să îl parcurgem. Deși nu eram un număr foarte mare de motocicliști am fost plăcut surprins de faptul că traseul a fost gândit pe segemente și cu diverse opriri. Astfel am reușit sa ne cunoaștem și să nu ne grăbim să ajungem la destinație. A fost o plimbare a gentleman-ilor cu adevarat plăcută chiar dacă la un moment dat cu toții am fost surprinși de un nor care ne-a udat puțin.

Peste tot observam cum toți își întorceau privirile pentru a admira motocicliștii îmbrăcați elegant călare pe motoarele lor clasice și custom. Plimbarea a decurs fară evenimente neplăcute și binențeles cu respectarea legislației rutiere. De fiecare dată când unii erau prinși la semafor cei din față se opreau pe marginea drumului pentru a-i aștepta.Interviu Csongor Csorvasi

1.Cum ai aflat de DGR?

Sunt pasionat de motociclete clasice și motocicletele vechi modificate, știam despre acest eveniment de mult.

2.Care a fost motivul tău de a aduce acest eveniment la Cluj-Napoca?

Am vrut să particip la acest eveniment și ma gandeam să mă duc la București, dar e destul de departe, atunci mi-a venit in gand să organizez și la Cluj Napoca.

3.Care au fost așteptările tale?

În oraș am văzut câteva motociclete custom, dar nu foarte multe. Fiindcă nu îi cunosc pe cei care le dețin, nu am avut mari așteptări dar mi s-a părut că ar merita o încercare de a organiza evenimentul.

4.Te vei implica și în anii următori în acest proiect?

Aș vrea să organizez evenimentul și anul viitor, dar aș vrea să promovez din timp să afle cât mai multă lume despre eveniment și să fie organizat mai bine.

5.Dacă ai privi din exterior ce părere ai despre evenimentul de la Cluj?

Nu știu exact ce să răspund la întrebarea asta, dar multă lume a crezut că suntem de la o nunta 🙂

6.Cum și s-au parut gentleman-ii prezenți la DGR?

Toată lumea s-a comportat ca un adevărat gentleman.

7.Dar motociletele?

Din păcate erau puține motociclete clasice, cred că deținătorii motocicletelor clasice/custom din Cluj nu au aflat de eveniment.

8.Ce crezi că ar trebuii făcut pentru a avea mai mulți participanți la DGR 2017?

Promovare din timp, cred că asta ar fi cheia succesului.

9.Concluzia ta finală care este?

A fost un eveniment frumos, a fost o plimbare culturată. Momentan nu am adunat un fond mare, dar se poate dona până în 31 octombrie, sper ca până atunci să se schimbe puțin situația 🙂


dgr16cluj-153-copy

dgr16cluj-129-copy   dgr16cluj-132-copy   dgr16cluj-82-copy

Așa cum era și de așteptat evenimentul caritabil s-a încheiat pe o terasă in centrul Clujului, unde discuțiile au continuat și noi prietenii s-au format. Pentru cei care nu au donat sau vor să doneze o mai pot face până la data de 31.octombrie.2016. Donează și tu pentru o cauză nobilă. Pentru a dona puteți accesa link-ul urmator: www.gentlemansride.com

dgr16cluj-239


Sursă media: LACI VIDEOGRAPHY

Albumul foto complet îl puteți gasi pe pagina noastră de facebook - www.facebook.com/motosuport

Content Protection by DMCA.com

No Comments Yet.

Leave a comment