MOTO GP JAPAN

 

Dani Pedrosa, prima victorie în 2015. Rossi şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului general.

Cursa a fost foarte devreme pentru o zi de duminică, la 8:00 ora României. Dar se pare că unii prieteni de ai mei au fost foarte matinali şi au urmărit cursa la o cafea bună. Bine că au reuşit să se trezească şi astfel au fost şi susţinători din România.

Dani Pedrosa a obţinut prima victorie la clasa MotoGP după mai bine de un an, în Japonia. Pilotul Honda Repsol a câştigat Marele Premiu de la Motegi pentru a treia oară în carieră, dupa ce se impusese şi în 2011 şi 2012.

Repsol Honda Team rider Dani Pedrosa of Spain celebrates his win at the MotoGP Japanese Grand Prix in Motegi, Tochigi prefecture on October 11, 2015. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI

Repsol Honda Team rider Dani Pedrosa of Spain celebrates his win at the MotoGP Japanese Grand Prix in Motegi, Tochigi prefecture on October 11, 2015. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI

Spaniolul s-a calificat al şaselea, iar după start a urcat pe 4, în urma lui Andrea Dovizioso. După 10 tururi de aşteptare, el a trecut de italian şi a început să reducă distanţa faţă de primii doi clasaţi,Jorge Lorenzo şi Valentino Rossi.

Pe Rossi l-a depăşit cu 9 tururi înainte de final, iar pe Lorenzo în ultimele 7 tururi. Pedrosa a continuat să forţeze şi le-a adus celor de la Honda prima victorie pe circuitul de casă după o aşteptare de doi ani.

În spatele său, duelul dintre Rossi şi Lorenzo pentru locul 2 şi pentru titlul mondial a produs spectacol.

"Doctorul" a topit secundele şi a profitat de o greşeală facută de Lorenzo în virajul 3, în ultimele 5 tururi. Din cauza uzurii pneului faţă, pilotul din Mallorca nu a mai putut să răspundă şi a cedat 4 puncte la general.

Înaintea ultimelor trei curse ale sezonului, Rossi are un avantaj de 18 puncte în fruntea clasamentului general.

Marc Marquez a încheiat pe locul 4 în Japonia şi a iesit, matematic, din lupta pentru titlu.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Australiei, se va desfăşura week-end-ul următor, 18.10.2015, şi poate fi urmărit pe DigiSport.

Clasament general MotoGP

513884_513884_moto_gp_general

La clasa Moto2, proaspătul campion mondial Johan Zarco a sărbătorit cu o nouă victorie, a şaptea din acest sezon. Francezul a fost urmat de germanii Jonas Folger şi Sandro Cortese.

Clasament general Moto2

513885_513885_moto2_general

La Moto3, italianul Niccolo Antonelli şi-a dublat succesul din Cehia. Danny Kent, liderul clasamentului general, a sosit al şaselea, în faţa rivalului Enea Bastianini.

Clasament general Moto3

513886_513886_moto3_general

SURSA: http://www.digisport.ro/

Content Protection by DMCA.com

4 Responses

  1. Foarte frumos, copy + paste. Este atât de simplu sa fii Blogger și sa copiezi în totalitate articolele altora, încât toată lumea ar trebui sa o facă. Felicitări pentru un articol reușit și la mai multe.
    • O stire de genul nu poate fi modificata. Imi pare rau dar nu sunt arbitru :)
  2. Draga Ionut .... stirile sport care vor aparea pe moto8.ro vor fi copiate din alta parte deoarce nu ne ocupam cu jurnalism. Daca te uiti la fiecare articol care e copiat de undeva, apare SURSA la sfarsit. Publicam sursa de unde am luat acest articol deoarece le respectam munca. Vrem doar ca pe moto8.ro sa apara tot felul de informatii din lumea moto. Sper sa intelegi acest lucru. Multumim.
  3. O știre sport, poate fii reinterpretata și/sau rescrisa, nu este firesc sa copiezi în totalitate un articol, sa te semnezi și sa dai sursa. Dar ce mai contează, când trăim într-o tara unde totul este plagiat. Spor la copy/ paste.

Leave a comment