Pramac Australia MotoGP

Pramac Australia MotoGP - Phillip Island

Marele Premiu al Australiei poate fi urmarit maine - 18 octombrie 2015 - in direct de la ora 7:00 pe digisport sau online pe sport.bt.com. - click pe link

mgpd

Untitled-5

 

 

În MotoGP, Marc Marquez rămâne lider la capitolul pole positions în sezonul 2015. Campionul mondial din ultimele sezoane, care nu își mai poate apara însă titlul de anul trecut, a fost cel mai rapid în calificările pentru Marele Premiu al Australiei.

 

mgpdd

 

Este al 8-lea pole în 16 Grand Prix-uri pentru Marquez, care nu a câștigat însă niciodată în Australia o cursă la clasa regină. Pe circuitul pe care Honda are 5 victorii, ultimele două victorii le-au aparținut celor doi piloți implicați în momentul de față în lupta directă pentru trofeul suprem: Jorge Lorenzo a câștigat autoritar în 2013, în timp ce Valentino Rossi a profitat de căzătura lui Marquez anul trecut și a adus al treilea succes Yamaha pe Phillip Island.

Cu 3 curse înainte de finalul sezonului actual, Rossi conduce în clasament cu 18 puncte avantaj în fața lui Lorenzo. În Australia, are și avantajul statisticii de partea sa: 6 victorii pentru "Doctor" și numai una pentru "El Guerrero". În plus, Vale a fost mereu pe podiumul clasei MotoGP, cu o singura excepție: perioada de 2 ani de la Ducati.

Lorenzo trebuie să câștige neaparat, dacă vrea să își mențină șansele teoretice. Putea pleca de pe 2 din grila, însă Andrea Iannone a stat în plasa spaniolului și a profitat aerodinamic. Timpii pe tur între cei 2 au fost indentici, dar pilotul Ducati va pleca de pe 2. Valentino Rossi este doar al 7-lea în grilă.

 

Sursa: motogp.com

 

Content Protection by DMCA.com

No Comments Yet.

Leave a comment