Clujul a adunat 300 de motoare la campania “Atenţie la motociclişti” 3

A fost într-o zi de sâmbătă, 2.04.2016, cu cer senin şi cu un soare cum de mult nu mai văzusem. Se anunţa startul unei superbe zile care parcă se cerea a fi petrecută pe 2 roţi, după mult frig. După o cafea bună pentru o zi reuşită, am tras pe mine pantalonii de piele, am luat casca, geaca şi mănuşile fără degete, stickerele(care sper că le aveţi puse la vedere), am luat bestia şi am plecat direct la Sala Sporturilor, unde urma să ne întâlnim cu toţii pe 2 roţi. În câteva ore s-a umplut parcarea rezervată nouă cu motoare din judeţul Cluj şi din împrejurimi. Erau de toate tipurile: de la sportive la cruisere, de la touring la cafe-racer-uri, ultimele modele de motoare dar şi cele mai vechi frumos recondiţionte, cu stil. Nişte frumuseţi care luceau sub soare de îţi luau ochii. Nu ştiai la care să te uiţi.

D75_2448

D75_2454


S-a apropiat ora stabilită de plecare la marş, a sosit şi Poliţia Cluj pentru a ne face cale liberă pe traseul stabilit şi surpriză! Două super BMW-uri pe 2 roţi echipate corespunzător intervenţiilor, 2 nave extraterestre ni s-au alăturat marşului. A fost o surpriză neaşteptat de plăcută şi am simţit că în ziua aia Poliţia făcea parte din grupul nostru, împărtăşeam aceeaşi pasiune cu oamenii ăia, cu toţii de acolo de altfel, eram un grup cu un numitor comun: să îi atenţionăm pe cei din trafic de prezenţa noastră pe motociclete.

Am plecat “escortaţi” pe traseu stabilit, defilarea desfășurându-se mai mult decât civilizat, în ordine, fără “puşcat de tobe”, fără mers pe o roată, fără incidente. Dimpotrivă, toată lumea avea acel zâmbet pe faţă-specific motocicliştilor- atunci când au ajuns la Clopot, pe Eroilor. Unde au încăput toate motocicletele? 300 la număr, frumoasele stăteau la soare, una lângă alta de-a lungul străduţei pietonale şi încă mai încăpeau până la Cinema Victoria. Ca la fiecare ediţie, şi la aceasta am împărţit stickerele de atenţionare. Galbene sau transparente cu mesajul specific, 1000 la număr, am încercat împreună cu organizatorii să facem în aşa fel încât să ajungă la toţi doritorii.

 


 

Pentru a duce campania la un alt nivel, ultima parte a ei a fost gândită pentru a ne învăţa şi pe noi câteva secrete pe 2 roţi şi nu numai. Cu înscriere prealabilă pe internet şi fără taxă, ne-am strâns aproximativ 40-50 motociclişti şi viitori motociclişti la un restaurant, unde după o poveste, o măslină, am asistat la nişte cursuri super interesante. Un instructor moto ne-a prezentat nişte secrete ale mersului pe 2 roţi şi ne-a adus la zi cu legislaţia, ceea ce ne-a prins foarte bine. Sincer, cine mai stă să citească legislaţia acum? Mai aflăm din ştiri ceva noutăţi şi atât. După care 4 fete care ştiu cum stă treaba în viaţă- echipa de la SMURD ne-a prezentat toate, dar absolut toate manoperele de acordare a primului ajutor în viaţa de zi cu zi dar şi în cazul unui accident moto: masajul cardiac, poziţia de siguranţă, manevra Heimlich şi mai ales scoaterea căştii moto în cazul unui accident. Aceste manopere mi se par imperios de a le cunoaşte, mai ales că noi suntem expuşi mereu circulând pe 2 roţi. Campania s-a încheiat cu o tombola cu premii specifice: accelerator, baterie şi ulei (bun şi pentru gătit, mai ales că l-a câştigat o fată, hihi).

 

După poza de grup am plecat vrum vrum spre casă…iar pe drum mă gândeam ce zi minunată şi productivă a fost, ce marş frumos pe 2 roţi a făcut turul Clujului cu circulaţia oprită, ce poze superbe avem fiecare pe motoare datorită fotografului poziţionat “periculos” pe locul pasagerului… Ce zi reuşită! Ar trebui făcută mai des chestia asta!

Până la următoarea ediţie în 2017, vă doresc asfalt uscat şi ne vedem în trafic, întruniri, plimbări! Cu grijă!


Foto: Liviu Codreanu

Video: facebook.com

Copyright foto:

Liviu-Codreanu-logo-01

3 Comments

  1. Frumos sa furati pozele, video-ul si altele si sa va puneti sigla pe ele ca si cum ati fi avut vreo implicare in realizarea lor. Eu v-as da in judecata.

    1. Draga Alin in primul rand pozele nu sunt furate ci avem dreptul de a le folosi. Daca nu stii mai bine taci. Daca nu crezi vorbeste cu Liviu si nu mai arunca cu prostii de genu ca nu esti in masura sa faci asta. Videourile da intradevar unul e luat de pe facebook dar nu vad care e probelam ta. Nu am specificat nicaieri ca sunt video-uri facute de noi si nu ne-am laudat cu asta. Al doilea video e facut de mine personal. Logo-ul apare deoarece orice filmulet pe care il pun pe youtube are watermark. Daca te deranjeaza ceea ce facem noi poti foarte usor sa nu accesezi link-urile pe care le postam pe facebook. E chiar atat de simplu. Mersi si spor in ceea ce faci.

Trackbacks and Pingbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.