Transilvania Bikers MC – BIKE FEST 2016 3

Transilvania Bikers MC – BIKE FEST 2016 o poveste care niciunul dintre cei prezenți nu ar fi vrut să se mai termine.

De ce? Răspunsul îl veți afla la finalul acestui articol.


VINERI – 27 Mai 2016

Totul a început vineri, 27 mai. Nu stiu ora exactă la care au început să ajungă motocicliștii dar pot spune că am fost plăcut surprins în momentul în care am ajuns eu. În jurul orei 19:00 deja terasele amenajate erau pline de colegi motocicliști din toată țara. Îți puteai da seama de acest lucru deoarece pe spatele vestelor de piele puteai să vezi clar numele clubului din care făcea parte fiecare. Bineînțeles, nu toți cei prezenți erau membri ai unui club sau erau cu vestă de piele, însă atmosfera era una desprinsă din filmele americane cu bikeri. Oriunde te uitai vedeai motocicliști, motociclete, terase pline, multă bere, fel și fel de bunătăți care se prăjeau la gratar, corturi și multă multă voie bună.

001.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   010.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   034.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Așa cum am fost obișnuiți de fiecare dată de membrii clubului Transilvania Bikers, la intrarea în campingul ElDorado din Gilău, toți am fost întâmpinați cu un păhărel de țuică, un pliant și o insignă. Din momentul în care intrai în camping simțeai că faci parte dintr-o poveste, dintr-un film … dintr-o familie mare în care toți membrii au aceleași pasiuni: motocicletele, muzica, distracția și natura.

021.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Vineri a fost ziua în care ne-am montat corturile, ne-am pregătit rulota sau ne-am instalat în căbănuțele din camping- ziua în care am cunoscut motocicliști din diferite părți ale țării dar și din afară și ne-am făcut noi prieteni. De asemenea a fost ziua în care am început să petrecem, să ascultăm muzica live și să realizăm că distracția a început. A fost ziua în care am început să scriem împreună o poveste despre un festival care devine o adevarată tradiție, un festival care în ultimii ani a crescut enorm, un festival pe care ÎȚI RECOMANDĂM SĂ NU ÎL RATEZI PE VIITOR.

Galerie foto:


SÂMBĂTĂ – 28 Mai 2016

Petrecerea a continuat. Chiar daca era dimineață și te așteptai ca în momentul în care ieși din cort să vezi că ești unul dintre primii care se trezesc, realizai de fapt deja erai printre ultimii…sau cel puțin asta era senzația. Indifernet că era ora 8 sau 10 deja vedeai peste tot agitație. Unii aveau cafeau în mână, alții faimosul Kürtőskalács pe post de mic dejun sau alții care au preferat o bere ca să-i trezească mai repede din starea de mahmureală.

Ori de câte ori treceai pe la intarea campingului observai că în continu intrau motociclisti. Motociclete care mai de care mai personalizate, motociclete pline de bagaje își făceau apariția în camping iar acest lucru bucura pe toată lumea. Toată lumea se saluta ridicînd mâna sau paharul cu bere.

041.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

 

047.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

 

 

 

042.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

 

 

 

In jurul orei 11, din toate colțurile campingului auzeai motoare turate. Oriunde te uitai observai motociclete care rând pe rând se așezau pe două rânduri, formând o coloană. Toți se pregăteau pentru parada motocicletelor. Fiind un număr foarte mare de motocicliști nu se putea forma o coloană ordonată în camping, așa ca unii au început să iasă în afara camping-ului sau să stea in grupuri formate din 4,5 motociclete. Cu o mică întârziere, coloana de motociclete s-a pus în mișcare. Ca de fiecare dată, poliția rutieră era alături de noi pentru a ne escorta în siguranță pe tot parcursul traseului pe care urma să îl parcurgem.

Traseu parada moto - Bike Fest 2016

Din păcate pentru toți motocicliștii prezenți, traseul nu a cuprins și centrul Clujului. Acest lucru nu a fost posibil deoarece în timp ce noi defilam în Cluj-Napoca se desfașura un alt festival foarte important și anume Festivalul International de Film Transilvania | TIFFÎn ultimii ani se pare ăa orașul nostru prinde din ce în ce mai multă culoare iar acest lucru nu poate decât sa ne bucure.

Datorită faptului că eram un număr foarte mare de motocicliști și eram întinși pe o porțiune foarte lungă de drum, poliția rutieră a decis să oprească de câteva ori marșul motocicletelor însă cred ca acest lucru nu a deranjat pe nimeni. Eu nu am reușit să număr câte motociclete au participat la paradă iar cu această ocazie îi rog pe cei care au numărat să lase un comment. Poate careva dintre voi a avut răbdarea necesară sa facă acest lucru.

058.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   070.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   071.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

077.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Odată ajunși înapoi în camipng cu toții au parcat motocicletele și s-au îndreptat spre zona unde se vindea bere și mâncare. Peste tot erau cozi dar în timp ce așteptai să îți cumperi ceva intrai în povești cu cei din față sau spatele tău, lucru care te făcea să nu îți pierzi răbdarea.

Binețeles, după o pauză bine meritată au urmat concursurile organizate de Transilvania Bikers. Așa cum ne obisnuiește în fiecare an președintele clubului Transilvania Bikers, Dan Morar, a luat microfonul și a început să enumere și să explice fiecare concurs ce va urma. Primul a fost concursul cu sfoara. Echipele înscrise deja erau pregătite să arate tuturor ce înseamnă să tragi de o sfoară.

130.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

După au urmat concursurile custom bike, împinsul butoaielor cu motocicleta, mers încet pe motocicletă, aruncarea și prinderea prezervativului umplut cu apă, “țâpă-te pă linoleu” și binețeles concursul tricourilor ude. Concursurile cu cel mai mare impact au fost ȚÂPĂ-TE PĂ LINOLEU și cel al TRICOURILOR UDE. Ca în fiecare an trebuie neaparat să avem o persoană care să iasă în evidență și să ne arate tuturor ce înseamnă să pui suflet în aceste concursuri. Anul acesta a fost șeful echipei BEȚIVILOR (numele ales de ei pentru concursul cu sfoara). Totul a decurs extraordinar. Lumea râdea, striga și îi aclama pe concurenți. Fiecare participant a avut grupul lui de suporteri prin urmare uneori nu îți dădeai seama cine ce strigă. Era o atmosferă superbă.

115.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   119.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   123.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Concursul ȚÂPĂ-TE PĂ LINOLEU a fost un concurs de real succes. Cei înscriși nici măcar nu au așteptat să audă regulile, pe care Dan Morar încerca să le explice la microfon, că în momentul în care au vazut linoleul întins și plin cu spumă, au început să se arunce și să își demonstreze talentul pe ritmurile faimoasei piese Tzipa-tye pe linoleu interpretată de formația TRUDA. A urmat cel puțin o ora de distracție și de îndemânare artistică. Trebuia să fii acolo neaparat să-i vezi pe concurenți cum se întreceau în adevăratul sens al cuvântului. Șeful BEȚIVILOR a încercat din răsputeri să ne dovedească nouă, celor prezenți, că are ceea ce trebuie pentru un astfel de concurs. Dacă concursul nu avea alte reguli cu siguranță ar fi câștigat. După ora de bălaceală au fost anunțate și regulile concursului iar vedeta noastră a fost eliminată ca urmare a nerespectării regulei principale și anume faptul că nu avea voie să răstoarne găleata cu apă în care se afla banana pe care trebuia să o ia prin orice mijloc dar să nu se ajute cu mâinile.

118.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016 117.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

122.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   124.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   125.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Cu siguranță pentru majoritatea concursul tricourilor ude a fost cel mai așteptat. Chiar dacă în momentul anunțării concursului nu se înghesuia nimeni să se înscrie, până la urmă s-au înscris trei femei curajoase. Poate s-au înscris doar ca să ne facă nouă bărbaților pe plac și să nu rămânem dezamăgiți sau poate s-au înscris pentru premiul de 100 euro. Nu contează nici una nici alta. A ieșit un spectacol adevarat. Femeile participante au fost rugate pe rănd să urce în picioare pe un butoi astfel încât toți să poată admira tricoul și pe cel care avea în mână furtunul. POVEȘTI….toți eram cu ochii pe cea care era sus pe butoi. Binențeles că mulțimea de bărbați adunată în jurul lor nu a reușit să se abțină așa că toți strigau cu o singură voce: “JOS TRICOUL ! JOS TRICOUL!”

Fetele au dat dovadă de mult curaj și două dintre cele trei au mulțumit gura târgului. Au riscat puțin având în vedere că masculii erau porniți să vadă mai mult? NU mai contează deoarece totul a decurs superb și toată lumea a fost mulțumită de ambele părți. Bărbații au văzut mai mult decât era specificat in regulamentul concursului iar superbele domnișoare au primit sute de complimente, aprecieri iar premiul a fost împarțit in mod egal celor două curajoase.

103.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   099.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   100.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

110.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016 102.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Chiar dacă concursurile au luat sfârșit cu toții am continuat petrecerea. Concertele live au reușit din nou să adune lumea în fața scenei. Rând pe rând au urcat pe scenă formațiile  ZERO TOLERANCE, ALTAR, HOLLY MOTORS, BRONX, CRAZY PLUMBERS, GEKO (vineri), UDDU, CASH, GUERILLAS, SHE WOLF, KONTHRAST, RED FLAME (sâmbătă). Totul părea rupt din povești. Lume bună, distracție la maxim și motoare turate.

158.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016      094.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

034.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Și în sfârșit, în jurul orei 22:00 a urmat decernarea premiilor și extragerea biletelor câștigătoare la tombolă. Premiile au fost multe dar cel mai important și așteptat a fost marele premiu: motocicleta Yamaha TENERE. Toți eram adunați în fața scenei și așteptam cu nerăbdare să auzim numerele corespunzătoare biletului pe care îl aveam în mână. Până la urmă câstigatorul a fost anunțat și chiar dacă doar unul a câștigat motocicleta, cu toții ne-am bucurat pentru cel care avea să primească cheile noii sale motociclete. FELICITĂRI tuturor celor care au câștigat.

165.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   163.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   164.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

167.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016 168.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

169.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

“Mulțumesc organizatorilor de la Transilvania Bikers pentru evenimentul extraordinar la care am participat și mulțumesc pentru Marele premiu YAMAHA TENERE pe care l-am castigat.” – Attila Felhazi

Decernarea premiilor a luat sfârșit dar nu și petrecerea. La scurt timp am avut parte de un show de striptease și din nou concerte. Nici nu stiu ce oră era când totul s-a liniștit dar cu siguranță era deja dimineață.


DUMINICĂ – 29 Mai 2016

Așa cum era de așteptat, duminică dimineața mulți deja erau pregătiți pentru drumul de întoarcere spre casă. Corturile încet încet dispăreau din peisaj și lăsau în urmă doar o urmă unde a fost montat. Oriunde te uitai vedeai motocicliști care se îndreptau spre ieșirea din camping. La ieșire erai întâmpinat de membrii Transilvania Bikers care îți urau drum bun și îți mulțumeau pentru participarea la festivalul organizat de ei. Cu toate că majoritatea participanților erau deja pe drum, au fost câțiva care parcă nu mai vroiau să plece acasă. Un exemplu sunt cei de la ASOCIAȚIA MOTO TGM care au profitat de liniștea rămasă și s-au întins pe iarbă pentru a se bronza sau poate pentru a trage un pui de somn în liniște.

140.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016 145.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

141.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016   143.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016  142.Transilvania BIKERS - Bike FEST 2016

Într-un final am decis și eu că este timpul să mă pornesc spre casă, așa că m-am urcat pe motocicletă și cu părere de rău că festivalul a ajuns la final, am pornit la drum. Era o atmosferă superbă pe drum deoarece încontinu am fost cu mâna pe sus ca să-i salut pe colegii motocicliști care se îndreptau și ei spre casele lor.

Mulțumesc Transilvania BIKERS pentru încă un festival mai mult decât reușit. Cu siguranță vom fi prezenți și anul viitor.

LE RECOMNDĂM CELOR CARE NU AU FOST PREZENȚI ANUL ACESTA, SĂ ÎȘI PROGRAMEZE DE PE ACUM, CA LA ANUL, ÎN ULTIMUL WEEKEND DIN LUNA MAI, SĂ FIE ALĂTURI DE NOI LA CEA DE-A 20 EDIȚIE A FESTIVALULUI TRANSILVANIA BIKERS. CU SIGURANȚA VA FI O EDIȚIE DE NEUITAT.


Galerie VIDEO: 


Albumul foto cu toate pozele va fi disponibil in câteva zile pe pagina noastră de facebook. Pentru a ști exact momentul în care vom urca pozele vă rugăm dați LIKE la pagină.

Link-uri utile:

3 Comments

Trackbacks and Pingbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.