Prezentare Ducati XDiavel Lasa un comentariu

DUCATI XDiavel aduce ceva nou pe piaţa comercială, motiv pentru care motosuport.ro nu a rezistat tentaţiei de a fi prezenţi la lansarea oficială al acestui model, de care ne-am îndrăgostit. Este construit pentru a aduce bucuria unui cruiser, cu un unghi de înclinare incredibil şi o “tonă” de putere, iar din data de 7.02.2016 se poate vedea şi testa la Ducati Bucureşti.


motosuport.ro - XDiavel feelingDucati intră în domeniul Cruiser şi face acest lucru în felul său unic, prezentând un adevarat Cruiser cu toată proiectarea, tehnologia şi performanţa pe care o aşteptăm de la un DUCATI. Numit XDiavel, el reuneşte doua lumi: lumea Cruiser – viteze mici, conducere relaxantă, călătorii de lungă durată şi comenzi avansate – şi lumea DUCATI, caracterizată prin stil italian, inginerie rafinată şi performanţă de neegalat.

XDiavel asigură cuplu la turaţii joase, tipice pentru un Cruiser dar cu siguranţă vom simţi şi adrenalina pe care doar o motocicletă Ducati o poate oferi. Asta reprezintă X-ul din XDiavel: fuziunea a două lumi – până acum separate.

Într-adevar XDiavel a fost lansat oficial, alături de alte modele precum Multistrada 1200 Enduro, Multistrada 1200 Pikes PeakScrambler Sixty 2, Panigale 959  şi nu în ultimul rând cele trei noi modele din familia Hypermotard. Cu siguranţă cei de la DUCATI au reuşit să atragă atenţia asupra lor cu aceste noi modele, care deja au un real succes în lumea moto mondială- motiv pentru care conducerea DUCATI Bucureşti a decis să deschidă noul sezon moto cu un eveniment de lansare a controversatului model XDiavel. Nouă ne place şi cu siguranţă pasionaţii DUCATI sunt de acord cu noi cand spunem: “DUCATI POWER“.


5000, 60, 40- trei numere care rezumă conceptul XDiavel.

5000 sunt rotaţiile pe minut la care motorul Testastretta DVT 1262 atinge un cuplu maxim (13,1 kgm). Turaţii extrem de joase pentu un motor Ducati, dar perfect pentru un Cruiser. Mai mult, la 2100 rpm, XDiavel asigură deja un cuplu de peste 10 kgm. Cu toate acestea, motorul rămâne un motor Ducati cu o putere maximă de 156 CP si performanţe palpitante.

xdiavel_dyno

60 este numărul de configuraţii diferite pentru confortul “rider-ului”. XDiavel oferă posibilitatea de personalizare datorită celor 4 poziţii diferite pentru picioare, 5 şei şi 3 ghidoane diferite. Este posibilă şi montarea unei şei pentru pasager mult mai confortabilă care are şi un mic spătar.

40 este unghiul maxim de înclinare. XDiavel este un DUCATI, şi ca atare asigură o performanţă dar şi fiorul unei motociclete sport, dar numai atunci când doriţi într-adevar să-l împingeţi la limită. Setup-ul: cadru, suspenie, frâne şi şasiu au fost proiectate pentru a maximiza stilul sport şi distractiv, dar fără a compromite confortul şi uşoara manevrabilitate, lucruri care sunt esenţiale atunci când explorezi drumul într-un ritm mai relaxant.


XDiavel este primul DUCATI care are transmisia finală pe curea. O necesitate în lumea Cruiser, acest sistem a fost dezvoltat pentru XDiavel de către inginerii de la DUCATI pentru a se asigura o transmisie fiabilă şi sigură a puterii furnizate de Ducati Testastretta DVT 1262. Cureaua de transmisie oferă avantajele de funcţionare mai silenţioasă, curăţenia, întreţinerea redusă şi răspunsul fluid al acceleraţiei, care se doresc la un Cruiser.


Design-ul şi tehnologia fuzionează din nou pe ansamblurile de lumină FULL LED, care joacă un rol cheie în stilul XDiavel.


 

Caracteristici tehnice:

 • Motor – Ducati Testastretta DVT cu sistem Desmodromic Variable Timing, răcire cu lichid
 • Capacitate cilindrică – 1262 cmc
 • Alezaj x Cursa – 106 x 71,5 mm
 • Raport de compresie – 13:1
 • Putere maximă – 114,7kW (156 hp) @ 9500rpm
 • Cuplu maxim – 128,9 Nm (13,1 kgm) @ 5000 rpm
 • Alimentare cu injecţie electronică BOSCH, sistem Ride by Wire.
 • Transmisie – 6 viteze, antrenare pe curea
 • Suspensie faţă – full-ajustabila
 • Pneu faţă – Pirelli Diablo Rosso II, 120/70 ZR17
 • Suspensie spate – reglabilă.
 • Pneu spate – Pirelli Diablo Rosso II 240/45 ZR17
 • Frână faţă – 2 discuri 320 mm, etriere Brembo cu 4 pistoane. ABS standard
 • Frână spate – disc de 265 mm, etrier cu 2 pistoane. ABS standard.
 • Greutate la gol – 220 kg.
 • Înălţime şa – 755 mm
 • Ampatament – 1.615 mm
 • Capacitate rezervor 18 l

Dimensiuni XDiavel


 

Pentru mai multe informaţii cu privire la XDiavel dar şi alte modele noi de la DUCATI, verificaţi site-ul DucatiRomania.ro


Mulţumim DUCATI ROMANIA (Razvan WESELOWSKI – director general şi Fabio TODIRCAN – departament vânzari) pentru accesul media accordat şi DOC Bucuresti (Cristinel Bogdan BARBULESCU – preşedinte club şi prieten) pentru tot ceea ce face pentru pasionaţii DUCATI din Romania.


 

Surse media: Vlad Rosuducati.com / DOC Bucuresti /

Mulţumim sponsorilor pentru ajutorul accordat.

[logo-carousel id=sponsori]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.